INFO OM MOSSANS MARKNAD
30 september 2017
Lördag kl. 13-18
Malmvägen/Lagerhusgränd i Värtahamnen, Stockholm

Mossans marknad är ett nytt äventyr av Mossutställningar där en publik kan tillgodogöra sig konst i direkt möte med konstnären. Ta med dig din plan till arkitekten, köp en konstlott, extrahera ditt DNA och stoppa i fickan, gör blomgodis, ta en dans med koreografen, dröm med stadsplaneraren, dekonstruera med teoretiker, ät sjögräs med kocken, gå på skattjakt, få nya fräknar, lär dig kryptera, väv en vägg, laga din sak.

Mossans marknad laborerar med marknaden som form på en ödemark i Värtahamnen utanför vårt stora studiokomplex. Här återvinns idén om agoran - en mötesplats för handel och underhållning men också för debatt, reparation och för lärande. Här får publiken chans att vara i direkt förhandling med konstnären.

Mer om tankarna bakom marknaden:
I en tid där senkapitalismen, individualismen och tyckotomin slukar analoga samtal och möten människor emellan (och då speciellt oliktänkande sådana) vill vi undersöka marknadens potential som plats för dialog om vår historia, samtid och framtid. Genom bilden av den pittoreska marknaden vill vi kunna föra politiska samtal om vår livsmiljö där behovet av ett eget rum samsas med det att utforska och möta andra, huruvida likasinnade eller annorlunda.

Utställningen görs med anledning av Mossutställningars 11årsjubileum. På kvällen firas vi med en Gästabudsgala med elva fester i festen.

Vilka står bakom Mossans marknad?
Mossutställningar gör nya verk med konstnärer och driver ett studiokomplex i Värtahamnen.
Läs mer på: www.mossutstallningar.com

Mossans marknad genomförs med stöd av Stockholm stads kulturförvaltning.Mossutställningar